Program år 2018

Måndagen den 26:e februari Föreläsning om solenergi

Forskningsingenjör Peter Kovacs från RISE ( fd Statens Provningsanstalt) lär oss använda solenergin ”till vardags”.

Ulricehamns energirådgivare Decima Henningsson medverkar.

Lilla filmsalen, Folkets Hus kl 19.00

Information: Erica Grenås, tel: 070 728 02 27

Tisdagen den 13:e mars Teater på Folkan: ” Grismanifestet”

Pjäsens mål är att skapa debatt kring en hållbar djurhållning och ett mer hållbart samhälle ur resurs-, miljö- och klimatperspektiv. Handlingen kretsar kring en suggas tillvaro, först i en ”grisfabrik” och sedan i en flock vildsvin. Suggan kan ses som en symbol för människan. Efter den ca 60 min långa akten hoppas vi på en diskussion med jordbrukare och andra intresserade.

Inträde: 60 kr.

Plats: Folkets Hus, Stora Filmsalen kl 19.00.

Information: Björn Hellquist, tel: 070 242 96 74

ÅRSMÖTE Onsdagen den 28:e mars

Tid och plats: klockan 19.00 i B-salen, Folkets Hus

Kvällen inleds med föreningens årsmöte . Motioner skall vara inlämnade två veckor före mötet.

Vi bjuder som vanligt på förtäring.

Årets gästföreläsare är miljöstrategen Thomas Tranefors, som skall ge oss kunskap om vägrenarnas betydelse för vår flora.

Välkommen!

Information: Erica Grenås, tel: 070 728 02 27

Söndagen den 6:e maj Fågelexkursion med fågelgruppen

Välkommen med på en utflykt till någon fågellokal i bygden för att se och lyssna till nyanlända vårfåglar. Målet för dagen annonseras på UNF:s hemsida samt i Föreningsguiden i UT. Som vanligt klädsel efter väder, bra på fötterna, fika i ryggsäcken samt gärna kamera och kikare, om du har.

Samling vid Rådhusparkeringen kl 8.00.

Information: Jan Andersson, tel: 070 551 49 39

Söndagen den 17:e juni De Vilda Blommornas Dag

Denna dag är utsedd av Svenska Botaniska Föreningen. Naturskyddsföreningen erbjuder en guidad vandring på Önnarps naturreservat i Hössna. Anna Nordberg guidar oss bland växterna.

Ta med stövlar och fika.

Samling vid Rådhusparkeringen kl 9.30.

Information: Anna Nordberg, tel: 070 394 63 59

Onsdagen den 8:e augusti Slåtter i Duvered

Kung Karls spira har ökat i antal under flera år på grund av återkommande slåtter under ledning av Ingvar Claesson. Vi fortsätter att slå och räfsa ängarna och räkna årets plantor. Stövlar och matsäck tas med. Ta även med lie och räfsa, om du har. Det går också att låna.

Samling vid Rådhusparkeringen kl 18.30 för samåkning.

Information : Erica Grenås, tel: 0707 280227

En Septemberdag Svamppromenad

Håll utkik efter datum och tidpunkt på vår hemsida och i Föreningsguiden i UT.

Information : Anna Nordberg, tel: 0703 946359